General Knowledge Questions and Answers about Agriculture
1. Root wilt and Bud rot are the major diseases of?
Answer: Coconut 
2. Bunchy top disease is a major disease of?
Answer: Banana 
3. The chemical contained in tobacco?
Answer: Nicotine
4. Most important stimulant in Coffee?
Answer: Caffeine
5. Aseel and Plymouth Rock are the important varieties of?
Answer: Poultry 
6. Azolla is a?
Answer: Fresh Water Fern 
7. Rearing of Silk worms is called?
Answer: Sericulture 
8. Mulberry cultivation is called?
Answer: Moriculture
9. Rearing of Honeybee?
Answer: Apiculture 
10. Honeybees belong to the genus?
Answer: Apis
 
0 comments:
Post a Comment